söndag 28 december 2008

Julen 2008

Ja då var jag tillbaka på hemmaplan efter en Jul i södra Sverige och lite mellanspel i Linköping. Åkte efter jobbet den 22 ner mot Linköping med sällskap av Kajsa o Nora i bilen som ska fira sin jul i Östergötland.
Åkte direkt till Jocke J för en liten samling av alla gamla kompisar och en sedvanlig glöggafton och coronne-spel.
Körde sen ut till föräldrarna i Borensberg för att sova och sen tidigt dagen efter packa in mamman o hunden Tyra i bilen.
Oj Tyra var ju inte alls inställd på att åka bil utan protesterade så gott hon kunde genom diverse ljud och att försöka ta sig ur selen.
Hon tröttnade även på det och lugnade ner sig efter ca 20 mil.
Första stopp var hos lillebror med familj och där fanns ju årets nya sevärdighet de 1 månad gamla tvillingarna Tora o Rut. (http://www.tvillingtur.blogspot.com/). Där bjöds det på vegetariska biffar och fint trumpetspel av Svante som tydligt visar att båda föräldrarna livnär sig som musiker. Det byttes lite klappar men de ska ju inte öppnas förens på självaste dagen. Men Svante hade ju köpt julklapp till Tyra så den fick dom gemensamt öppna och det var en fin krokodilgris som varit väldigt populär hela helgen hos Tyra. Fortsatte sen ut till Syster med familj där det ska julfiras och sovas under Julen. Två st förväntansfulla barn stod i fönstret och väntade på mormor o Tyra (där ligger man i lä). Lite lek o prat. Jag o Anders tog coopet i besittning och handlade det sista till Julbordet och några små morgonpresenter till barnens julklapps-kalendrar. Sen pysslades det och pratades hela kvällen. Julklappar in under granen. Ludvig den lille killen han var så spänd av det hela att han inte kunde somna trots att det var det enda han ville så tomten kunde komma. Då jag sov på soffan nära ytterdörren och granen så har jag ju nu bevittnat tomtens nissar när dom bar in alla klappar på natten. Det var en viktig fråga på morgonen från båda barnen. Det hade kommit en spiderman-tidning och en uppsättning glittriga pompoms i kalendern. Det var full fart från start det intogs en frukost med skinkmacka och annat gott. Medans alla fixade sig inför en långpromenad passade Olivia på att ge mig en rejäl dansuppvisning
med de nya pompomsen Sen bar det ut på gamla flygfältet (bulltofta) för en långpromenad för att få upp aptiiten och lite skön frisk luft. Efter det så inväntades Kalle och jag tog en sväng till min bror med familj och iklädde mig den röda dräkten för att besöka Svante. Han var väldig sugen på klapparna och hjälpte tomten duktigt med paketleveranser i hela rummet. Sen åkte jag tillbaka och såg slutet på Kalle med barnen o familjen. Sen påbörjades stora tomtespanet för nu borde han ju vara på väg. Tyra satt med och undrade nog mest varför alla bara satt o vänta och mest fikade när man kunde varit ute o lekt i stället. Och visst kom han inramlande mannnen i rött. Ojoj det var fullfart när man är 6 o 4 år har man rerdan koll på vilka klappar som ska var det har man kollat under granen hela morgonen. så tomten fick god hjälp och det tog inte lång tid innan det var tomt under granen och två stora berg var travade i soffan. Klappar öppnades och godis åts.
En till lite längre promenad med Tyra sen somnade barnen och snart även mamman o Tyra. Vi satt uppe och pratade bort kvällen. Juldagen vart mest en lat dag. Påbörjade en bok och höll mig i soffan. Gick 7 km med mamma o Tyra det var riktigt skönt behövdes då. Till kvällen åt vi pastasallad lite lättare än all Julmat som hade avslutats med lutfisk o Julkorv till lunchen. Tyra däcka under tomten och barnen såg film och somnade fort denna kväll.
På morgonen annandagen så packa vi bara ihop och satte oss i bilen. En bra resa hemåt Tyra trött och inga protester utan sov gott i baksätet.
Väl hemma så mötte jag upp Johan Patrik o Danne för några öl och en hockeymatch i Cloetta Center. bra match o Linköping vann. Kvällen avslutade i ren Linköpingsanda på Harrys och där var det som vanligt...
Fredagen ägnades åt sovmorgon och en sväng på stan och växlade till mig en bunt australienska pengar till resan som nu bara är 3 dagar bort. Fika hos Familjen Tarlands med Patrik. Sen åts det kebab.Sen var det dax att åter möta upp Kajsa o Nora och ta oss tillbaka mot sthlm. Kvällen avslutades i soffan..

1 kommentar:

Unknown sa...

Låter som en härlig jul! vilken fin blogg. Blir kul att följa!

Kram Anna