lördag 25 juli 2009

Linus & Johan Thailand 2009

Då var det dax att ta sig ut i världen igen och denna gång med Johan till Thailand. Mötte upp Johan på station för vidare färd mot arlanda. Väl framme i incheckningen konstaterar en supervisor att mitt pass har 1 månad för kort datum och det blir en snabbtur till passkontoret för att hämta ut ett provisoriskt pass i snyggt rosa. Blev ju tyvärr en lite stressig start på resan. Men väl ombord gick det som en dans och 10 h senare stod vi i Bangkok uppmötta av Ek som står för de första dagarna i detta land. Blir inhysta på ett hotell mitt i smeten för några timmars sömn innan vi gick ett varv i kvarteret kom bara lite vilse. Tog oss lite mer vila innan vi mötte upp Ek med kusin för en öl och lite nattvimmel. Var på stor pub samt liten restaurang med billig öl innan vi somnade gott.
Fredagen ägnades åt en lång bilfärd till Eks hus utanför Rayong med väl tilltagen sightsing av diverse ställen. Väl framme blev vi körda till beachen av kuinen senare döpt till majorn. 29c i vattnet och allt kanon. Åt på en lokal fiskrestaurang otroligt god mat jätteräkor, krabba, havsabborre, torkad bläckfisk och en tokstark sallad. sommade gott och livet känns riktigt på topp.
Lördagen har ägnats åt bad bad och bad................ Efter det har vi lokaliserat på supermarketen och inhandlat diverse saker för bra att ha ändamål. Roade oss sen med att fixa belysningen i köket som inte vil funka trots diverse lamp och glimtändarbytet. Tur Johan hade fixarbyxorna på och jag blandade GT..

Middag på grannstället för 4 avslutades med vadslagning om priset längst ifrån betalar.. 560 bath eller 140kr och Linus fick betala 5 rätter samt 2,5l öl. Imorgon sticker vi ut på Koh samet...

2 kommentarer:

TvillingTur sa...

Kul att se att ni kommit fram och verkar ha funnit er hyfsat till rätta. Elektrikerjobb på semestern och så...

Ät en eller annan god fiskrätt för mig med och smäll i er ett par goda stora starka till det. Kan jag behöva.

-tobias.

Stefan sa...

Hoppas ni har det riktigt kul!

Här på jobbet är det lugna gatan just nu....men jag skulle hellre vilja vara i Thailand....