söndag 3 augusti 2008

3/8 Från Tarfala till Kebnekaise fjällstation

Vaknade efter en skön natt vid 8 och gav en värmande tanke till stugvärdinnan som försett oss med filtar till natten. Det hade varit minusgrader fick vi reda på vid frukost. Tog det väldigt lugnt då hela dalen runt Tarfala hade besök av ett moln på mogonen. Pratade en heldel med andra vandrare drack lite extra kaffe och kom inte iväg
förens vid 13.00. Men det är en ganska enkel vandring lite lätt nerför mot fjällstationen så vi trampade på utan rast och var fram vid 15.30. Fixade upp tältet och packade ihop lite bastuprylar och tvättsaker.
Kokade till en soppa med dijonsenap o senapssmak mindre god. Tog sen tag i att tvätta upp lite sockor och o undertröjjor. Sen inhandlades varsin kall öl och bastun intogs. Detta är nog alltid en av de bättre stunder en bastu man kan tänka sig.


Gick ner till restaurangen köpte varsin öl till och satte oss och kollade på ett bildspel om området innan vi gick upp till köket och lagade lite wok som innehöll allt en wok ska fast torkat hemma efter tillagning. Satt sen och njöt med varsin kaffe o konjak och lite god korv.
Snackade runt lite med folk innan vi hamnade i tältet och somnade in gott...



Inga kommentarer: