onsdag 14 januari 2009

Melbourne

Var lite sega på Tisdgaen samt att det var 38 grader varmt så inte mkt luft att röra sig i . Blev en sväng till ett shoppingcntrum oi kolla runt lite med Ella medans Jocke jobbade några timmar. Till kvällen gick vi och käkade på en grekisk restaurant god fisk innan vi gick och såg Yes Man med Jim Carrey otroligt rolig film.





Onsdagen var lite bättre väder trots att dom sagt att det skulle vara ännu varmare men det blåste sydvästliga vindar. Jag tog mig en promenad kring området och en sväng till St Kilda som är både strand och shopping.
Till kvällen så stack Jocke o jag till Yacht-cluben och skrev in oss som dagsmedlem vilket gör att man för 100skr får följa med på dagens kvällsrace som crew på en båt.
Vi var ute med en båt i 2 h och det var mkt stora vågor.
Dom tog på sig stora seglarställ o grejjer medans vi hade shorts och tröjja som max. Var beredda på att bli blöta sa dom och det var vi. Men tanken att det alltid överdrivs med säkerheten i det här landet i bakhuvudet så trodde vi inte att det skulle bli så allvarligt. Vi blev placerade i mitten av båten på sidan för att vid slag byta sida och då vara tyngder för att få båten att segla bättre., När första vågen slog in över båten så visste vi att dom inte överdrev denna gång utan då var man sjöblöt. Men då havet håller över 20 c och det fanns sol så var det ingen större fara bara kul.
Det var en del av seglingen som gick med vågårna och då slår man inte så det var en fin sträcka utan massa farande under bommen fram o tillbaka. Innan vi på upploppet passade på att segla om flera st och det var visst pga att dom hade oss extra som tyngde ner på sidorna. Så att vara barlast det är vi bra på Jocke o jag. Funderar på att va med på Lördag med vi var varmt välkommna. Efter racet var det obligatorisk öldrickning och skitsnack. Innan Ella kom och hämtade 2 st trötta o frusna (solen i moln o blöta kläder). Väl hemma hade hon fixat en korvstroganoff som värmde gott innan det blev sängen..





Inga kommentarer: