fredag 9 januari 2009

Mot Kangaroo Island


Ja det där med att gå och äta gick ju sådär för när jag kom tillbaka till hostelet så tyckte Tom i rummet där jag bodde att jag skulle med ett gäng till stranden för öl och solnedgång så det fick det bli.. Riktigt fin kväll med en klarblå himmel för solen att gå ner ifrån. Fick bli lite snabb-käk på McD på väg tillbaka till hostelet innan sängen.
Tidig morgon blev hämtad redan vid 06:45 av en minibuss som skjutsade mig till den stora bussen som tog oss söder ut mot Cape Jervis där färjan mot Kangaroo Island avgår ifrån. Såg Kängurus från bussen en hel flock som stod ut med vägen. Färjan var gungig som faan och man fick hålla sig i när man rörde på sig.
På en buss igen och iväg på heldagsturen med diverse olika platser att besöka.
Började med Seal Bay där de stora sjölejonen levde på stranden. Ganska rejäla djur hanarna kan va mer än 3 gånger så stora som honorna. Det var lite brottning och spring i runt på fenorna och dom kan få upp en ganska hög fart.
Efter detta var det lunchdax och det var riktigt bra mat grillad kyckling och korv samt rödbetor och bönsallad.. Efter det så var det dags för att besöka lite fåglar som var väldresserade och hade show Ugglor örnar och kokaburror.
Bussen tog sen vägen genom en nationalpark med otroliga utsikter men man såg också spår av den stora skogsbranden som härjade i december 2007. Stannade vid Remarkable Rocks som är stora granitblock formade av havet innan vi hamnade vid Admirals Arch vilket var grymma formationer i berget ut med havet men också platsen för att se Nya Zeeländska päls- sälar. Som låg och slappade i solen medans vi höll oss i för att inte blåsa bort. Sista stoppet var vid ett stort souverni och café ställe där man skulle kunna se både kängurus koalas och ödlor, men sedan skogsbranden har det visst varit lite si och så med det så man får hoppas på bättre tur en annan dag här på ön.
Träffade lite trevliga ozzies på backpackerstället som jag ska bo på och sen tog jag en promenad genom ”staden” 1100 invånare och kollade in piren.

Inga kommentarer: