söndag 11 januari 2009

Söndag morgon frukost och sen kom Simon med en kompis Mika och plockade upp sig i sin tokigt risga Toyota camery. Vi började med Koala-spotting och efter en promenad i skogen så dök det upp några stycken som inte var så skygga alls utan vi hade gått om tid att fota och kolla på dem.
Åkte via en fin strand där vi gjorde lite kaffe och bara njöt av utsikten och värmen innan vi åkte vidare för Kangaroo-spotting och vi fick napp ganska snabbt och såg flera av den chokladbruna kangaroo-Island kangaroon. Vi åkte barfa på små vägar där inga turistresor går. Sen vidare till The secret beach. Får inte visas för folk på ön då inte många vet om detta ställe. Åkte på så små vägar att jag trodde flera gånger att bilen skulle säck ihop. Åkte fel en gång på stigarna och hamnade vid en husvagn men där såg vi en större ödla som slappade runt så det var bara en bra omväg. Parkerade bilen när det inte gick att åka längre vilket borde varit typ 15 min tidigare än så. Gick i 20 min och klättrade nerför en brant och hamnade på en helt underbar öde strand.
Det gick extremt höga vågor idag så inget bad för lånt ut men det var som hål och små stränder lite överallt att bara ligga i och njuta. Såg en vithövdad havsörn från stranden. Sen tog vi oss tillbaka mot bilen och påbörjade turen åter mot vanlig väg. Stannade till o handla öl, vin och lite att grilla innan vi åkte mot sista stället där det var lä och fint vatten.
Snorklade runt med Mika efter Scallops (jag ville ha det till musslor men inte) som vi la på grillen och en annan sort som vi åt råa som ostron. Grillade korvar med franskbröd drack öl, vin och bara hade detr bra på stranden gled förbi 2 st redtailed örn medans vi åt. Satt sen bara och kollade på vattnet när det plaskade till och det var några delfiner som tog vägen förbi stranden dom kom förbi igen lite senare åt andra hållet. Vi såg även 3 st sting-rays (rockor) innan vi tog oss tillbaka till bilen.
Tog en omväg tillbaka till Kingscote för att se om vi hittade några Wallaroos då vi fick syn på en Kidna (piggsvin). Men vi såg även wallaroos men det var väldigt skygga så dom fick jag inga bilder på. Tillbaka på backpackers in för skrivande och några öl..

Inga kommentarer: