måndag 26 januari 2009

Slö-söndag ---> Spontanutflykt

Var alla lite sega på söndagmorgonen. så efter att smakat på ellas nybakta muffins till frukost så slöades det mest jag i solen på balkongen skönt.. Tog tag i oss och åkte till botaniska trädgården för att finfika på scones o kaffe. sconesen var slut så Jocke fick den lysande idén att om vi åker nu hinner vi se solnedgången vid de 12 Apostlarna ut med Great Ocean Road. Så in i bilen och fullgas söderut. Vilken utsikt det är från denna väg helt fantastiskt. Helt plötsligt står det 3 bilar i rad på vägen utan anledning. Men vi såg sen att dom kollade på en stackkars Koala som var på upptäcktsfärd i diket. Sen tog det oss 1 timma att komma om dessa Söndagsåkare som inte åkte fortare än 50 som max. När vi väl tog os om dem så applåderade både vi o alla bilar i kön bakom åt dem för att dom äntligen flyttade på sig. Vi hade väl bara passerat ca 20 områden där slow cars kunde smita in för att släppa om andra... men som med triss någon gång händer det..
Kom upp i lagom tid för att se Apostlarna i full prakt ståendes i havet när solen gick ner så fint. Tog oss sen vidare och kollade in lite annat innan vi hamnade i Port Campel där vi åt en fisk-middag med god efterrätt. För att se ut som en sunkig Pizzeria så var deras mat helt klart toppklass även om en av servitörerna verkade va lite frånvarande.
Lång bilväg hem på 3.5 h i fin natur med mkt lysande ögon i dikeskanten.. Hemma vid 02.30 efter en kanondag. Nu börjar min resa närma sig samma resa som solen på bilden slutet för denna gången. Så på tisdag är det dax att ställa flip-floppen i garderoben för några månader och ta på sig varmare kläder..

Inga kommentarer: